TOP termékek

SZKH - A szivattyúspecialista | Nyitvatartás: Hétfőtől - Péntekig: 08:00 - 16:00-ig

Blog

Keringető szivattyúk: a fűtési rendszer alapvető elemei

2024.09.17 09:40
Keringető szivattyúk: a fűtési rendszer alapvető elemei

A modern fűtési rendszerek és a használati meleg víz (HMV) cirkulációs rendszerek elengedhetetlen eleme a keringető szivattyú; ezek a berendezések biztosítják a meleg víz egyenletes áramlását a rendszerben. Az optimális keringés nem csak a rendszer élettartamát hosszabbítja meg, hanem segít csökkenteni az energiafogyasztást is.

A keringető szivattyú feladata

A keringető szivattyú a fűtési vagy HMV rendszerben áramoltatja a folyadékot, ami lehetővé teszi a hő egyenletes eloszlását. A segítségével a radiátorok, a padlófűtés és az egyéb, meleg vízzel működő fűtési rendszerek hatékonyan tudnak működni, mivel biztosított a hőátadás a fűtőberendezés és a tér között.

Keringető szivattyú: a hatékonyság záloga

A fűtési keringető szivattyúk a központi fűtési rendszerek szíveként is említhetőek, hiszen segítenek fenntartani a megfelelő vízkeringést a fűtési rendszerben, lehetővé téve a kazánból érkező forró víz elosztását az egyes fűtőtestekhez. A megfelelő méretű és teljesítményű fűtési keringető szivattyú használata elengedhetetlen ahhoz, hogy a fűtési rendszer hatékonyan működjön, a használati melegvíz-rendszerekben pedig a HMV cirkulációs szivattyú biztosítja a folyamatos vízkeringést.

Az innovatív fűtési keringető szivattyúk alacsony energiafogyasztással és magas hatékonysággal működnek, ráadásul rendelkezhetnek intelligens vezérléssel is, amely a fűtési rendszer igényeihez igazítva, automatikusan szabályozza a teljesítményt.

A megfelelő keringető szivattyú kiválasztása

A megfelelő keringető szivattyú kiválasztása alapvetően két tényezőtől függ: a rendszer méretétől és a nyomástól, amit a szivattyúnak biztosítania kell. Fontos, hogy a teljesítmény megfeleljen a fűtési vagy HMV rendszer specifikációinak, mert egy alulméretezett szivattyú nem tudja biztosítani a megfelelő keringést, míg a túlméretezett berendezés magas energiafelhasználást eredményezhet.

Ha keringető szivattyút szeretne vásárolni, tekintse meg webáruházunk kínálatát, válasszon, majd rendeljen mindössze néhány kattintással, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel, vagy a rendelés menetével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!